неделя, 12 октомври 2008 г.

RE: Фентъзи лудост

В отговор на поста на Селин.

Името и е Макавити Уинчестър.
Родена е в Лондон, на три губи родителите си и израства в сиропиталище. Учи в Хогуортс, дом Слидерин. След завършването си започва работа като продавач-консултант във "Висша мода за магьосници". Издържа две седмици, след което се връща в Лондон, където работи в "Боргин и Бъркс" в продължение на две години. Случайно среща интергалактически стопаджия, идеята и харесва и започва да стопира космически кораби. По време на пътешествията си среща Доктора и става негова спътница. Попада на кораба "Ентърпрайз", където прави шокиращо откритие за себе си (за което ще стане дума по-късно). Продължава пътуванията си с Доктора, по време на които посещава Света на Диска и решава да остане там. Работи като чистачка в Анкх-Морпоркската Опера, след това като разпоредителка, либретист, а накрая като директор. При поредния неуспешен експеримент на магьосниците от Университета се оказва на неподходящото място в неподходящото време и попада в Тъмничните измерения. Успява да избяга оттам през отворена към Преизподнята порта в призрачното градче Сайлент Хил. Да се измъкне от самото градче се оказва още по-трудно, обявена е за демон и едва не бива изгорена на клада. След като се спасява се връща в родния си Лондон, отваря антикварна книжарничка и се отдава на изучаване на L-пространството. При един от експериментите си успява да проникне в Дома на Смърт, където среща Селин, своя стара дружка от Хогуортс :Р. Заминава за Щатите и остава известно време в Готъм Сити. Превърната е във вампир от местния клон на Сабата, но не успява да премине изпитанието при Ритуала на Превръщане и е оставена да изгние в гроба си, където загубва голяма част от разсъдъка си. По-късно се шегува, че ако копае достатъчно упорито на същото място, непременно ще си го намери. Открита е от Жокера и заедно с него и Харли Куин безчинства из Готъм, докато не бива заловена и затворена в Аркам. Прекарва там няколко години, докато Камарила не купуват болницата и старейшината на Малкавиан е назначен за директор. Получила свободата си, Макавити решава, че е време пак да хване пътя и отново се заема със междузвезден стоп. Още веднъж попада на "Ентърпрайз", където среща своето минало Аз. Вече напълно убедена, че животът е един голям майтап се завръща на Земята и отново отваря старата си книжарничка.
Понастоящем се занимава с намиране и "реквизиране" на старинни окултни книги. В свободното си време се забавлява да шпионира Таламаска и да ги залъгва, че всъщност те я следят.

Май малко се попрестарах, но ти си го изпроси. Както виждаш, не съм вкарала Х-мен, Властелина и Междузвездните, тогава сигурно щях цял роман да изпиша...

2 коментара:

Blogger Селин каза...

ГЕНИАЛНО Е!!!!!!!!!!!!!!
Съвсем сериозно, ГЕНИАЛНО! Дълго се смях на глас:)))) Трябва да призная, че не съм гледала Ентърпрайз и не зная кой е Доктора, не съм сигурна и че си спомням кое е Аркам. А това със залъгването на Таламаска беше върхът, черешката на сладоледа, разкош! :)))))
Веси, ти си гений^^

12 октомври 2008 г. в 11:40  
Blogger Jester каза...

Отговорила съм ти в твоя блог ;)

12 октомври 2008 г. в 14:10  

Публикуване на коментар

Абонамент за Коментари за публикацията [Atom]

<< Начална страница