понеделник, 24 септември 2007 г.

Стачка

Няма съмнение, че учителската стачка стана водеща новина във всички медии, интернет сейтове и блогове, но мисля, че това е тема, която си струва да се обсъжда и хората би трябвало да имат мнение по въпроса. Аз лично, като ученичка, съм пряко засегната от кризата в образованието. И подкрепям исканията на учителите.
Родителите (някои от тях) се оплакват, че покрай стачката няма кой да се грижи за децата им, че се чувствали изнудени. След като толкова държите на децата си не искате ли най-доброто за тях? И след като разчитате толкова на учителите да ги обучават, възпитават, пазят и въобще да се занимават с неща, които общо взето са ваше задължение, не мислите ли, че им дължите нещо? Няма да ви заболи, ако подкрепите бъдещето на децата си.
Учениците негодуват, че учителите не се вършели работата, че били мързеливи, некомпетентни и изобщо не се интересували дали в главите на децата попива нещо. Как очаквате на работа да постъпват компетентни хора и да си вършат задълженията съвестно при такива мизерни заплати и такава неблагодарност?
Мой познат работи като продавач ва магазин за дрехи и получава 400лв месечно. Нима не е обидно?
Господа министри, мисля, че е крайно време да спрете да спестявате пари от бъдещето ми. Мисля, че е крайно време да покажете малко уважение към тези които го заслужават.
Ще помоля който споделя мнението ми да подпише петицията в подкрепа на учителите.

2 коментара:

Blogger Селин каза...

Нз, аз не пдкрепям толкова учителите. Не са единствените българи с ужасно ниски заплати, не всички си оправдават постовете, да не говорим, че формата на стачкуването им е точно извиване на ръце. Е, всеки с позицията си.
Честит ти нет, Веси^^

29 септември 2007 г. в 1:47  
Blogger Jester каза...

Мерси ;)
Всъщност, с повишаването на заплатите се надявам да се появят и преподаватели, които да заслужават тези заплати. Честно казано, според мен учителските заплати не са ниски, защото учителите са недооценени, а защото се пестят пари от добри учители и се наемат... хора, които просто не стават за това.

6 октомври 2007 г. в 0:53  

Публикуване на коментар

Абонамент за Коментари за публикацията [Atom]

<< Начална страница